sâmbătă, 25 aprilie 2015

The Theory Of Everything

           “The Theory Of Everything, spune povestea fizicianului englez Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă contemporani.
Născut în 1942 în Oxford, Hawking a fost diagnosticat la doar 21 de ani cu o boală neurologică degenerativă, cunoscută ca boala neuronului motor.
Filmul spune povestea lui Stephen Hawking şi a relaţiei cu soţia sa, Jane.
Scenariul are la bază cartea lui Jane, tradusă şi în româneşte la editura Humanitas, cu titlul “Dragostea are 11 dimensiuni, viaţa mea cu Stephen”. 
      Actorul londonez Eddie Redmayne a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun rol masculin pentru prestaţia din Teoria întregului. Partenera sa, Felicity Jones, a fost nominalizată la rândul ei la categoria cea mai bună actriţă în rol principal.

Un film biografic bine făcut în clasicul şi fermecătorul stil englezesc, o poveste convingătoare şi închegată, care, deşi destul de lungă, nu plictiseşte deloc.
Filmul creionează portretul unui geniu închis în cuşca propriei neputinţe fizice, cu un mesaj pozitiv foarte puternic pe final.
Atâta timp cât există viaţă, există şi speranţă, spune fizicianul imobilizat într-un scaun cu rotile, care vorbeşte cu ajutorul unui robot care-i transpune gândurile în cuvinte.
Ca un amănunt de culoare, pentru că vocea metalică a robotului pe care-l foloseşte pentru a vorbi are accent american, puţini ştiu că Stephen Hawking este de fapt englez.
Teoria întregului”:
♣5 nominalizări la Premiul Oscar.
♣2 premii și 2 nominalizări la Globul de Aur.
♣3 premii și 7 nominalizări la British Academy of Film and Television Arts.
♣1 premiu Oscar.


              Merită văzut, în primul rând pentru mesajul său optimist. Nu abandona, iubeşte, încearcă, pentru că oamenii au datoria să caute răspunsuri la întrebările fundamentale legate de existenţa noastră pe pământ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu