sâmbătă, 25 aprilie 2015

The Theory Of Everything

           “The Theory Of Everything, spune povestea fizicianului englez Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă contemporani.
Născut în 1942 în Oxford, Hawking a fost diagnosticat la doar 21 de ani cu o boală neurologică degenerativă, cunoscută ca boala neuronului motor.
Filmul spune povestea lui Stephen Hawking şi a relaţiei cu soţia sa, Jane.
Scenariul are la bază cartea lui Jane, tradusă şi în româneşte la editura Humanitas, cu titlul “Dragostea are 11 dimensiuni, viaţa mea cu Stephen”. 
      Actorul londonez Eddie Redmayne a fost recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun rol masculin pentru prestaţia din Teoria întregului. Partenera sa, Felicity Jones, a fost nominalizată la rândul ei la categoria cea mai bună actriţă în rol principal.

Un film biografic bine făcut în clasicul şi fermecătorul stil englezesc, o poveste convingătoare şi închegată, care, deşi destul de lungă, nu plictiseşte deloc.
Filmul creionează portretul unui geniu închis în cuşca propriei neputinţe fizice, cu un mesaj pozitiv foarte puternic pe final.
Atâta timp cât există viaţă, există şi speranţă, spune fizicianul imobilizat într-un scaun cu rotile, care vorbeşte cu ajutorul unui robot care-i transpune gândurile în cuvinte.
Ca un amănunt de culoare, pentru că vocea metalică a robotului pe care-l foloseşte pentru a vorbi are accent american, puţini ştiu că Stephen Hawking este de fapt englez.
Teoria întregului”:
♣5 nominalizări la Premiul Oscar.
♣2 premii și 2 nominalizări la Globul de Aur.
♣3 premii și 7 nominalizări la British Academy of Film and Television Arts.
♣1 premiu Oscar.


              Merită văzut, în primul rând pentru mesajul său optimist. Nu abandona, iubeşte, încearcă, pentru că oamenii au datoria să caute răspunsuri la întrebările fundamentale legate de existenţa noastră pe pământ.



joi, 23 aprilie 2015

Superman vs Batman


       
     Superman v Batman: Dawn of Justice este un film foarte asteptat de fanii  supereroilor si nu numai.
     De curand a fost postat pe Youtube teaserul acestuia care a starnit atentia multora avand 4 milioane de vizualizari in doar 5 zile. Batman de data aceasta este jucat de Ben Affleck iar regizorul filmului este Zack Snyder, autorul filmului Man of Steel (2013).
     Au izbucnit si cateva certuri intre fani din pricina animatiei The Dark Knight Returns care este prezentata in doua parti. Aceasta a fost lansata in 2012 si este considerata una dintre cele mai buna animatii cu Batman avand nota 8 pe IMDb. Unii fani cred ca filmul nu are cum sa fie mai bun decat animatia iar ceilalti au o parere cu totul opusa.


   Mai exista certuri legate de tema "Cine o sa castige" deocamdata marea majoritate pariaza pe Batman dar in ciuda tuturor certurilor suntem toti nerabdatori sa vedem acest film!     





                                   

miercuri, 22 aprilie 2015

L.I.N.X 9

L.I.N.X 9
Noul controller al celor de la Mad Catz este inovatia gaming-ului pe telefon.Find un controller cu posibilitatea de a se adapta la orice joc care are o variant de calculator cum ar fi Fifa 15 sau Asphalt 8 este perfect pentru un gamer pasionat care este mereu in miscare.Este un controller care isi poate modifica forma dupa cum este prezentat in imaginile de mai jos :















                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Acest controller se conecteaza prin Bluetooth cu telefonul sau tablet iar imaginile pot fi transmise mai departe catre televizor.

LYNX-9-Bigger-Module
LYNX-9-Big-Module
:Smarphone                  Tableta:




LYNX-9-Biggest-Module


     Jocuri compatibile pot fi gasite aici                      
Controler-ul este disponibil pentru precomanda depe site-ul  celor de la MadCatz  unde puteti gasi si un unboxing.Doar ca pretul este cam piperat 300 euro.
Cam atat pentru acest articol, asa ca va urez o zi buna, si sper sa apara si versiunea pentru Ios.
  
Tudor vorbind despre gaming.                                                                                                                                                            Si Televizor         

STIATI CA...??

                                                                 STIATI CA...??
  • Stiati ca bananele din Amazonia au culoarea rosie?   
  • Stiati ca ceaiul de ghimbir imbunatateste respiratia si incurajeaza eliminarea mucusului din plamani. Inhalatiile cu ghimbir deschid porii si ajuta la detoxifierea cailor respiratorii si purificarea plamanilor?
  • Stiati ca exista arta culinara?

  •  Stiati ca un om obişnuit aşteaptă cam două săptămâni din viaţă culoarea verde a semaforului ?
                                
               

„Gamerii văd lumea diferit”: cum ne ajută jocurile video creierul?


Jocurile video ne ajută creierul să folosească mai bine şi mai repede indiciile vizuale, spun oamenii de ştiinţă.
    Gamerii văd lumea diferit. Ei sunt capabili să extragă mai multe informaţii din scenele vizuale”, a explicat Greg Appelbaum, de la Duke School of Medicine.
    La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă după ce au realizat un studiu pe 125 de studenţi dintre care o parte erau gameri înrăiţi şi o parte non-gameri. Fiecare participant a fost supus la o sarcină ce le analiza memoria vizuală senzorială. În timpul experimentului,  o serie de opt litere apăreau pe ecran doar pentru o zecime de secundă. După o întârziere care varia între 13 milisecunde şi 2,5 secunde, pe ecran apărea o săgeată ce indica spre un cerc în care fusese afişată o literă. Atunci, subiecţii erau întrebaţi ce literă văzuseră. Indiferent de interval, persoanele care se jucau excesiv jocuri video s-au descurcat mult mai bine decât restul participanţilor. 
Vrei sa citesti mai mult da click aici

marți, 21 aprilie 2015

UIMITOR! Ce spun niste sondaje ,imediat dupa legea DURA, adoptata de Ministrul Educatiei!

Nu de mult,Ministrul Educatiei,Sorin Mihai Cîmpeanu a promulgat legea"PORTILOR INCHISE".In randul minorilor,cat si in randul adultilor, s-au adus multe critici la decizia efectuata de Sorin Cîmpeanu, declarandu-se incalcarea drepturilor si libertatilor elevului!Acest fapt a fost comunicat,printr-o scrisoare a unui elev vrancean,nemultumint de decizia finala!Niste sondaje realizate de o sursa din interiorul Colegiului Alexandru Ioan Cuza Focsani,arata ca 8 din 10 elevi vranceni,din unitati de invatamant diferite, sunt nemultumiti de legea promulgata de ministru!Asadar , unul dintre elevi declarand:" Am fost surprins de vestea primita!Din punctul meu de vedere,portile ar trebuie lasate deschise pe parcursul pauzelor, deoarece : in cazul in care un elev se imbolnaveste,trebuie sa primeasca semnatura directorului pentru a putea parasi unitatea de invatamant!Este de specificat,faptul ca scoala nu dispune de medicamentele necesare,iar directorul nu se afla mereu in liceu!Mai mult decat atat,elevii navetisti au nesansa de a nu putea intra in curte,daca au intarziat,astfel refuzanduli-se dreptul la invatamant!" .In schimb,un cadru didactic il contrazice pe elevul nemultumit:"Aceste argumente sunt doar niste scuze aduse faptului ca elevii nu mai trec pe la ore si invinovatesc aiurea situatia scolii! In opinia mea,sunt de acord cu legea<<PORTILOR INCHISE>>"!Acest subiect  inca a ramas nelamurit:daca se va retrece la fostul regim de invatamant sau daca Mihai Cîmpeanu isi va continua decizia pana la bun sfarsit!



Pentru voi,ziaristul junior Stan Alexandru!